Turtă dulce la tavă de post

 Turta dulce de post este perfectă în zilele de post,seara cu o cana de ceai fierbinte în aceasta perioada. 



Aceasta reteta o am de câțiva ani si este simpla și foarte ușor de realizat. 

Vă recomand să folosiți o tavă mai mică dacă doriți să iasă mai înaltă. 

Ingrediente :

-250 mililitri  de apă 

- 250 de grame de zahăr

- 1 plic de praf de copt

- 1 linguriță de scorţişoară

-  o lingură de ulei

- 250 de grame de făină

-un praf de sare 

Zahărul se pune într-o cratiţă şi la foc mic se lasă la caramelizat(⚠ Trebuie să prindă o culoare arămie, dar mare grijă, să nu se ardă.) Se adaugă apoi apa şi se lasă la foc, cu atenţie, până se topeşte bomboana formată. Se stinge focul, se dă deoparte şi se lasă la răcit.

Separat se amestecă praful de copt cu sarea, scorțișoara și făina. 

În siropul de zahăr ars se adaugă uleiul. Se amestecă bine de tot,  se adaugă treptat făina cernuta(faina cu praful de copt și condimentele).

Compoziția obținută se pune în tava tapetata cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20-25 de minute sau trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la rece apoi se taie în bucăți.

Se poate glazura cu glazura de zahar, ciocolata sau pudrata cu zahar pudră vanilat.







Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI