Pentru astăzi va propun un chec din albusuri foarte simplu cu utine ingrediente. Albusurile sunt rămase de la alte preparate și le-am congelat în pungi. Le am scos la decongelat de seara și dimineața au fost pregătite pentru folosire.
Aceasta este o rețetă simplă și foarte ușor de realizat. Folosim ca măsură lingura dar puteți sa folositi și o cana ca măsură.Ingrediente:
- 6 albușuri
-6 linguri de zahăr
-6 linguri de făină
-esență de vanilie sau zahar vanilnat
-1 lingurita praf de copt
-1 lingura cacao
Batem albușurile spumă cu sarea. Adăugăm treptat zahărul, esenta și batem în continuare, până când obținem o bezea fermă și lucioasă Adăugam treptat făina amestecată cu praful de copt, amestecăm ușor, folosind o spatulă, cu mișcările lente, de jos în sus.
Turnăm 2/3 din compoziția obținută într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt. Restul compoziției o amestecam cu cacao și o adăugăm peste. Facem în model cu furculița. Se coace în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 30-40 minute sau până când trece testul scobitori.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu