Pentru astăzi am o prajitura în foi cu nuca, crema de nuca si un sirop pentru prajitura.
Rețeta este de la o vecina și se prepară foarte ușor. Foile se coc rapid la 180 de grade cu ventilație și căldură sus jos în 12 minute. Cat întindem o foaie una este la cuptor. În funcție de dimensiunea tavi putem obține 3-4foi.
Foi:
-1 ou
-1 albus
-150 grame zăhăr
-2 linguri ulei
-4 linguri miere
-50 grame nucă măcinată
-250 grame faina
-un praf de sare
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Crema:
-250 grame nuca măcinată
-1 pahar lapte fiert
-200 grame margarina sau unt
-300 grame zahar
-3 plicuri zahar vanilnant
Sirop:
-16 linguri lapte
-10 linguri zahar
-50 grame margarina sau unt
-3 linguri cacao
Mod de preparare:
Foi:Adăugăm într-un bol oul cu albusul, zaharul și mierea și mixam pana s-a topit zaharul. Adăugăm uleiul și mai mixam,adaugam nuca, sarea și bicarbonatul. La final adăugăm faina pana obținem un aluat potrivit.
Se împarte compoziția în 3-4 părți egale. Fiecare parte se întinde și se pune în tavă.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade cu ventilație și căldură sus jos pentru 10-15minute.
Se lasa la răcit.
Crema:
Nuca se amesteca cu zaharul și vanilia și se opărește în laptele fierbinte. Se lasa la rece apoi se adaugă treptat margarina spumata.
Sirop:Amestecam toate ingredientele și le punem la foc pana se obține un sirop ca la Prajitura Tăvălită.
Asamblare:
-foaie-sirop cald-crema-foaie-sirop-crema-foaie-sirop-cocos sau nuca măcinată.
Se lasa la înmuiat minim 6-8 ore.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu