Prajitura cu nuca

 Pentru astăzi am o prajitura în foi cu nuca, crema de nuca si un sirop pentru prajitura. 

Rețeta este de la o vecina și se prepară foarte ușor. Foile se coc rapid la 180 de grade cu ventilație și căldură sus jos în 12 minute. Cat întindem o foaie una este la cuptor. În funcție de dimensiunea tavi putem obține 3-4foi.

Ingrediente:

Foi:

-1 ou

-1 albus

-150 grame zăhăr

-2 linguri ulei

-4 linguri miere

-50 grame nucă măcinată

-250 grame faina 

-un praf de sare

-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema:

-250 grame nuca măcinată

-1 pahar lapte fiert

-200 grame margarina sau unt

-300 grame zahar

-3 plicuri zahar vanilnant

Sirop:

-16 linguri lapte

-10 linguri zahar

-50 grame margarina sau unt

-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Foi:Adăugăm într-un bol oul cu albusul, zaharul și mierea și mixam pana s-a topit zaharul. Adăugăm uleiul și mai mixam,adaugam nuca, sarea și bicarbonatul. La final adăugăm faina pana obținem un aluat potrivit.

Se împarte compoziția în 3-4 părți egale. Fiecare parte se întinde și se pune în tavă.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade cu ventilație și căldură sus jos pentru 10-15minute.

Se lasa la răcit. 

Crema:

Nuca se amesteca cu zaharul și vanilia și se opărește în laptele fierbinte. Se lasa la rece apoi se adaugă treptat margarina spumata.

Sirop:Amestecam toate ingredientele și le punem la foc pana se obține un sirop ca la Prajitura Tăvălită.

Asamblare:

-foaie-sirop cald-crema-foaie-sirop-crema-foaie-sirop-cocos sau nuca măcinată.

Se lasa la înmuiat minim 6-8 ore.












Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI