Prajitura Greta Garbo

 Prajitura Greta Garbo este una dintre prajiturile ce a fost adusa la nunta părinților mei din 1998 de matusa Susana(sora tatei).

Este o prajitura cu aluat și umplutură de gem de caise și nucă și o glazură de ciocolată.

Ingredientele sunt puține și accesibile.

Eu am folosit tava de 35*45 cm. 



Pentru foi:

-400 grame făină

-1 ou

-1 linguriță de zahăr

-200 grame untura

-1/4 cubulețe de drojdie(pachețelul de 25 de grame:4=6,25 grame de drojdie proaspata)

-150 ml apă călduță

-un praf de sare

Umplutura

-1 borcan de gem de caise (borcan de 400 ml)

-300 grame nuca măcinată

-250 grame de zahar

Mod de preparare:

Foi: În apa  călduță adăugăm drojdia și zaharul și lasam la activat cam 15 minute.

Cernem faina într-un bol și adăugăm drojdia activata și oul bătut cu sarea, untura și amestecăm pana obținem un aluat ce nu se lipește de maini.

Împărțim aluatul în 3 părți.

Întindem pe o planșa o parte de aluat și o punem în tavă netapetata. Adăugăm 1/2 de borcan de dulceata și peste presaram jumătate din nuca amestecata cu zahar. Acoperim cu a doua foie și punem restul de dulceata și nuca cu zahar. Peste punem a 3 a foaie. Se înțeapă prăjitura cu furculița iar marginile se apasă bine să nu se ridice.

Se lasa 45 de minute la dospit pe urmă se coace 20-25 de minute la foc potrivit.

Se lasa puțin la răcit apoi se glazureaza cu glazura de ciocolata sau cacao sau de gălbenușuri.

Deasupra se pot pune bomboanele.

Eu am glazurat prajitura cu 2 cubulețe de ciocolata de menaj topite cu 4 linguri de ulei pe baie de aburi.

Se lasa sa se răcească prajitura și sa se întărească glazura apoi se poate tăia. 








Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI