Inițial prajitura se numea poșeta Elenei Udrea dar vorbind cu doamnele pe grupuri acest nume mi s-a părut mai bun.
Este o prajitura cu blat de cacao, crema pe aburi, biscuiți si glazura.
Eu am inversat ciocolata când am pregătit prajitura dar și asa a ieșit bine. Reteta o so scriu cu glazura cum trebuie.
Ingrediente:
Blat:
-5 oua
-5 lg zahar
-4 lg faina
-2 lg cacao
-3 lg ulei
Crema :
-4 oua întregi
-100 g zahar(reteta specifica 200)
-4 lg lapte
-200 g unt
-1 fiola esenta de vanilie
-500 g biscuiti Biskrem cu crema de cacao
-200 ml cafea espresso tare neindulcita
Glazura :
-200 g ciocolata alba
-4 lg ulei(2 lg unt și 2 lg lapte)
-50 g ciocolata neagra topita
(eu am topit 200 grame ciocolata neagra și 50 grame ciocolata alba)
Mod de preparare :
Blat: Mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu cacao. Amestecam cu o lingura.
Compozitia o coacem in tava (20*30a fost a mea) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Blatul rece il taiem in 2.
Crema : Ouăle intregi cu zaharul le batem cu telul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa ca o budinca mai subtire.
Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatra camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lg treptat din crema de oua racita, apoi esenta de vanilie.
Crema o impartim in 2.
Asamblare : 1/2 blat cacao-1/2 crema-biscuiti inmuiati in cafea espresso tare rece-1/2 crema-1/2 blat cacao-glazura.
Glazura : ciocolata alba cu untul si laptele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, apoi o intindem peste prajitura.
Peste glazura trasam linii de ciocolata neagra topita, apoi cu o scobitoare trasam invers liniile.
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa .
Sursa de inspirație aici.
Comentarii
Trimiteți un comentariu