Prajitura cu blat cu nucă și cremă de mascarpone

 Astazi va invit la o prajitura cu blat de nuca vanilat și o crema răcoroasă de mascarpone.

Este o prajitura simplă, cu ingrediente puține, simple și accesibile.



Crema se prepară foarte rapid doar sa fie toate ingredientele reci de la frigider(frișcă și mascarponele minim 12 ore).

Blatul se poate face în tavă dreptunghiulara, în tavă rotundă.

Glazura poate fi alba sau neagră după preferință.



Ingrediente:

Blat:

-10 ouă

-6 linguri zahar

6 linguri nucă măcinată

-4 linguri faină

-un praf de sare

-esență de vanilie

-un praf de copt 

Cremă:

-500 grame mascarpone

-300 ml frișcă lichidă

-3 linguri zahar pudra

-esență de vanilie

Glazura:

-300 grame ciocolata alba sau neagra

-6 linguri ulei

Mod de preparare:

Blatul:

Se separă ouale. Albusurile se bat spuma tare cu sarea și se adaugă zaharul treptat. Mixam pana e o bezea tare și lucioasa. Adăugăm gălbenușurile și amestecăm cu spatulă. Adăugăm treptat nuca măcinată, faina și praful de copt amestecând cu mișcări largi de impaturire.

Tapetam o tava (35*25) scu hârtie de copt. Adăugăm compoziția și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 30-45 de minute sau pana  trece testul scobitori.

Se lasa la rece. Cand e rece se taie în 2.

Crema se prepară ca aici. Se pune peste o parte de blat. Se întinde bine. Se acoperă cu cealaltă parte. Se pune glazura. Se poate decora cu miez de nuca. Se lasa la rece sa se întărească glazura apoi se poate porționat. 

Glazura:

Se topește pe baie de aburi ciocolata rupta bucăți împreună cu uleiul.
















Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI