Această rețetă o am de la o vecina de unde avem câteva prajituri. Este o rețetă simplă și accesibilă cu puține ingrediente.
Pentru o prajitura mai înaltă faceți 2 blaturi. Eu am făcut doar un blat și l-am tăiat în 2.
Ingrediente:
Pentru un blat:
-4 ouă
-4 linguri apă
-300 grame zăhăr
-8 linguri făină
-1 lingură cacao
-1 praf de copt
-1 praf de sare
Crema:
-7 linguri nucă măcinată
-5 linguri zahar
-4-5 linguri lapte sau apă
-150 grame margarina sau unt
-zeama de la o lămâie
Glazura:
-150 grame ciocolata neagra
-3 linguri ulei
Decor :
-nuca de cocos sau nuca măcinată
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare împreună cu sarea, apa și zaharul. Când avem o bezea tare se pun restul ingredientelor și amestecăm cu ajutorul unei spatule pana obținem o compoziție de blat. Se pune într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30-45 minute sau trece testul cu scobitoarea.
Se lasa la rece, și ne apucam de cremă:Nuca se amesteca cu zaharul și laptele într-o craticioara și se fierbe la foc mic amestecând continuu pana se îngroașă. Când s-a îngroșat se lasă la rece. Cand e rece se amestecă cu margarina spumata și zeama de lămâie.
Eu am copt un blat dar se poate dubla cantotea pentru blat și îl tăiați în 2 și iasă mai înalt. Eu am tăiat blatul în 2 părți egale și l-am umplut cu crema. Deasupra se pune glazura : topim ciocola împreună cu uleiul pe baie de aburi. Decoram cu nuca și lasam la loc răcoros câteva ore apoi o putem porționat și servi.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu