Supa crema de usturoi este perfectă în orice sezon. Reteta este foarte simplă si cu ingrediente puține.
Ingrediente:
-1 ceapa mica sau 1/2ceapa mare
-o bucata țelină(medie)
- o bucata pastarnac (mai mic)
-2 cartofi mari
-5 căpățâni de usturoi
-80 grame cașcaval ras
-100 grame smântână grasa sau de gatit
-2 linguri ulei de măsline sau 50 gr unt
Legumele se curata și se tău bucăți mai mari. Se pun la fiert în apa fierbinte. Între timp curata usturoiul(4-5 căpățâni mari). Când sunt fierte legumele adăugăm usturoiul și mai fierbem 5 minute.
Se oprește focul se strecoară legumele și usturoiul . Păstram apa și în alta oala blendem cu blenderul legumele și usturoiul. Adăugăm treptat din apa păstrată pana ajunge la consistenta dorita. Adaugam uleiul de măsline, cașcavalul ras și smântână. Mai blendam puțin.
Se servește cu crutoane.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu