Coliva

Coliva nu e prea cunoscuta la mine in zona.Aceasta reteta o am de la matusa Lenuta. Este o reteta destul de simpla si in mod normal se face pentru pomenirea celor adormiti.Dar este un desert foarte bun.


COLÍVĂ, colive, s. f. (În practicile religioase ortodoxe) Grâu fiert amestecat cu zahăr și cu nuci pisate și ornat cu bomboane și zahăr pudră, care se împarte ca pomană la înmormântări și la parastase. – Din sl. kolivo.

Ingrediente:

-1/2 kg de arpacas

-1/2  kg nuca macinata+ o mâna de nuca pentru decor

-zahăr după gust  

-4-7 plicuri zahar vanilinat

-bombonele,cacao pentru decor

Mod de preparare:

Arpacasul se spala foarte bine pana iese apa curata. Se fierbe de seara sau minim 3 ore inainte de montare.Din cand in cand se amesteca. 

Dupa ce s-a racit se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.

Se monteaza in tava sau farfurie si se decoreaza dupa imaginatie. 

Se lasa la frigider.




Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI