În caietul de retete al familiei l-am găsit sub denumirea de Cremes. Am câteva variante de cremes notate. Azi am pregătit doar crema și am apelat la foile gata coapte. Am uitat sa fac poze în timpul preparării dar când mai fac o sa revin și poze.
Crema este foarte simplu de preparat cu ingrediente simple și accesibile.
Ingrediente:
-2 foi de foietaj
Crema:
-1 litru lapte
-4 ouă
-200 grame zahar+4 linguri zahar
-5 linguri făină
-2 plicuri zahar vanilnat
-500-1 l frișcă bătută
-zahar pudră vanilat pentru garnisit
Mod de preparare :
Se separa galbenusurile de albusuri. Freacam galbenusurile cu zaharul (200 grame) făină si 100 ml de lapte pentru 5-10 minute.
2. Separat, batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar pana cand avem o bezea tare. Punem restul de lapte fiert cu zaharul vanilanat.
3. Cand laptele fierbe, se ia din el cu un polonic si toarna peste amestecul de galbenusuri. Amestecam repede si energic, pentru a preveni obținerea omletei din gălbenușuri.
4. Repetam procedeul pentru a aduce crema de galbenusuri la o temperatura apropiata de cea a laptelui, apoi putem turna toata compozitia peste lapte, in cratita.
5. Amesteca constant la foc mediu pana cand crema incepe sa se inchege, apoi se ia de pe foc.
6. Imediat încorporăm albusurile bine batute, folosind o spatula și miscari de jos in sus. Lasam crema sa se raceasca puțin.
7. Intindem crema peste prima foaie de cremsnit coapta. Nivelam bine si deasupra ei așeazăm frișcă bătută dacă dorim. Peste adăugăm cea de-a doua foaie, apoi pudram cu zahar pudra
8.Dăm prajitura la frigider pentru minim 4 ore.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu