Pastrav pe pat de legume

 Buna ! Astazi vin cu o reteta simpla de preparare a pestelui.Aceasta reteta am facut-o de revelion si a avut mare succes la mine in familie.A fost preparata de sora mea de 16 ani.



 Noi am folosit legumele ce le aveam la indemana.
Ingrediente:

-3 bucati de pastrav eviscerat

-o ceapa rosie

-jumatate de ardeu Kapia

- o conopida mica oparita in prealabil si racita

-un borcan de rosii chery ( pus in toamna,reteta e pe blog)

-3-4 cartofi mari 

-sare si piper dupa gust

-zeama de lamaie si cateva felii de lamaie 

-usturoi granulat

-2 linguri de ulei 

Mod de preparare:

Curatam ceapa,cartofi  de coji.Ceapa si  ardeiul le taiem julien, conopida o desfacem in bucatele mici,rosiile le scurgem foarte bine.

Le asezam in tava si condimentam cu sare si piper si o lingura de ulei .Amestecam foarte bine. Pestele se curata de eventuali solzi ramasi se spala bine si se sterge cu servetele de bucatarie. Se condimenteaza cu sare,usturoi granulat si piper,zeama de lamie si restul de ulei.Umplem fiecare peste cu cateva felii  de lamaie si i adaugam peste legume. Se introduce in cuptor la o temperatura de aproximativ 200 grade Celsius pentru 30 de minute.

Noi l-am servit cu sos de usturoi.







Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI