Eclere si choux a la creme

 Eclerele erau deserul meu favorit cand mergeam in vacantele de vara la matusa Susana. 





Reteta este de la ea si este foarte veche.



Aluat:

-250 ml apa

-1/2 lingura sare

-100 ml ulei

-125 grame faina

- optional2 plicuri de zahar vanilnant

-3-4 oua

Apa, sarea și uleiul se pun la fiert. Când fierbe se pune faina împreună cu zaharul. Se amesteca ca la mămăligă pana se desprinde de pe cratiță. Se lasă la rece. Peste compoziția răcită se adauga treptat câte un ou. Se pune in tava tapetata cu ajutorul unui pos bilute pentru choux sau bastonase de 10 cm pentru eclere  si se coace la foc potrivit. În primele 30 de minute nu se deschide cuptorul apoi se mai lasă pana trece testul scobitori. Se lasa la rece.










Cand sunt reci se tau pe latime aproape de tot si se umplu cu crema urmatoare:

-500 ml lapte

-4 linguri zahăr

-4 linguri făină sau amidon

-500 ml frisca lichida 

Amestecam zaharul cu faina si laptele treptat. Se pun pe foc si se amesteca pana obtinem o crema. Se adaugă cand e rece se amesteca cu frisca batuta.

Se glazureaza cu 2 cubulete de ciocolata de menaj topita cu 3-4 linguri de ulei.








Pofta buna!




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI