Guguluf cu frisca

Guguluf cu frisca este un desert foarte simplu si usor de preparat cu doar cateva ingrediente. Acest guguluf l-am pregatit pentru ziua tatei si a fost foarte apreciat de toata familia. Ingredientele sunt simple si foarte putine.



Ingrediente blat:

-6 oua

-6 linguri zahar

-1/2 praf de copt

- 1-2 plicuri zahar vanilnat

-un praf de sare

-6 linguri faina alba de grau

Se separa ouale. Albușurile se bat cu sarea pana au făcut bule. Adaugam vanilia si jumatate din cantitatea de zahar treptat. Batem pana avem o bezea tare si lucioasa. Gălbenușurile se bat cu restul de zahar pana s-a topit zaharul si are consistenta de o alifie.

Peste galbenusuri adaugam putina bezea si amestecam cu miscari de jos in sus. Apoi adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri.  Separat amestecam faina impreuna cu praful de copt. Adaugam amestecul  treptat peste ouale amestecate. Amestecam cu miscari de jos în sus  cu o spatula sau o lingura de lemn. 

Se introduce in tava tapetata cu ulei si se coace la 180 grade 30-45 de minute sau trece testul cu scobitoarea. Se lasa la rece apoi se umple cu 250 ml frisca batututa cu 1 lingura de zahar pudra vanilat.









Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI