Mozzarella de casa

Mozzarella este o reteta de origine italiana. Reteta mea ete simpla,ieftina si se aseamana la gust cu cea cumparata.


Folosim doua ingrediente:
-10 l lapte nepasteurizat de vaca
-2 ml cheag lichid

Turnați laptele într-o cratiță. Încălziți-l pe foc mic, amestecând continuu. Trebuie să aveți grijă de temperatura lui. Verificați-o în permanență cu degetul și, cum numai veți simți că laptele este prea fierbinte pentru a pune calm degetul în el, luați-l de pe foc (aveți grijă să nu-l încălziți prea tare).Adăugați treptat cheagul în laptele fierbinte.Veți observa cum brânza se va forma treptat, separându-se de zer.Adunați treptat toată brânza într-o singură bilă. Stoarceți-o, ca să îndepărtați zerul excesiv din ea. 
Acum trebuie să puneți brânza în apă fierbinte (puteți să folosiți zerul rămas, încălzindu-l până va ajunge aproape de punctul de fierbere — pe foc sau în cuptorul cu microunde). Amestecați brânza cu spatula pe parcursul a 5-6 minute (practic pisându-o cu spatula).
Scoateți brânza din apă/zer și stoarceți-o cu mâinile pentru a elimina surplusul de lichid din ea.La sfârșit stoarceți tot excesul de lichid din bila de brânză. Mozzarella de casă este gata. 
Pofta buna!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI