Tort tiramisu de ciocolata

Astazi va prezint un tort tiramisu cu ciocolata. Este o reteta simpla si usor de preoarat fara coacere.



-  200 g ciocolată cu  lapte sau amara

-500 g mascarpone

-150 g zahăr pudră

-500 ml frișcă

-400 g pişcoturi

-500 ml cafea 

-cacao pentru decor

Pentru cremă topim ciocolata pe baie de aburi și o lăsăm la răcit.

Într-un bol punem mascarponele împreună cu zahărul pudră și mixăm cât să se omogenizeze. Adaugăm peste ciocolata topită și răcită și amestecăm foarte bine. Lasăm compoziția deoparte.

Într-un bol punem smântâna pentru frișcă și mixăm până se întăreşte,apoi din frișca bătută punem puțin câte puțin peste crema de mascarpone. Amestecăm ușor cu mişcări largi,cât să se încorporeze frișca în cremă.

Înmuiem pişcoturile în cafea și aşezați-le într-un inel de tort, de jur-împrejur și într-un strat la bază. Întindem deasupra un strat de cremă,nivelați,apoi asezați alt strat de pişcoturi,presărați cacao din belşug și adăugați alt strat de cremă. Punem crema rămasă într-un poş și facem rozete pe suprafața tortului.
Pe deasupra presărăm cacao din abundență. Dăm tortul la frigider pentru 6 ore ori îl lăsăm o noapte în frigider.





Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI