Saratele din aluat foietaj

Saratele din aluat de foietaj sunt practice si rapide atunci cand se anunta musafiri la noi si dorim sa i servim cu ceva deosebit. Reteta este foarte simpla si avem nevoie de 3 ingrediente aluat de foietaj, un ou si seminte sau cascaval sau de ce nu ambele.  



  • seminte (mac,susan chimen)
Mod de preparare:   Lasam o oră aluatul la temperatura camerei, sa se dezghete . Încingem cuptorul la 200 grade C. Batem bine oul cu puțină sare. Cu o pensulă ungem toată suprafața foii de aluat cu amestecul de ou. Pe jumătate de foaie presărăm seminte iar pe cealaltă punem parmesan.  Taiem de aproximativ 1 cm cu o rola sau cutit formele dorite.


     
   Le lasam la copt în cuptorul fierbinte sărățelele așezate  în tava tapetată cu hârtie de copt. Nu deschidem cuptorul în primele 15 minute, apoi reducem temperatura cuptorului după ce au crescut și le mai lăsăm alte 5-10 minute, până se rumenesc frumos.






     Le scoatem cu multă grijă, pentru că sunt fragile si le lăsăm la răcit răsfirate pe o tavă.

Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI