Astazi va prezint o varianta mai veche a sarmalelor cu pasat.
Reteta este foarte simpla si cu ingrediente putine.
Ingrediente :
-frunze de la 2-3 verze
pentru umplutura:
-o cepa medie
-100 gr orez
-500 gr pasat
-sare, vegeta si piper dupa gust
- aproximativ 500 gr slanina
Alte ingrediente :
-apa fierbinte
-slanina afumata
Se desfac frunzele de pe varza. Se curata frunzele de nervurile mai tari dinspre cotor. Se gusta si daca varza este foarte sarata se pun frunzele in apa rece pana veti avea nevoie de ele. De asemenea vedeti daca varza are gust intens de cimbru si marar, daca e bine murata, iar frunzele sunt pliabile, ca sa fie usor de lucrat cu ele.
Se spala pasatul in multe ape astfel: se adauga apa cat sa treaca cu cativa cm de pasat; se amesteca cu lingura, moment in care veti vedea ca toate cojile albe de pe pasat se ridica la suprafata; se scurge incet apa din oala astfel incat cojile sa curga afara; se repeta operatiunea pana apa de pe pasat ramane curata si nicio coaja nu se mai ridica.
Prajim putin slanina taiata in bucati si apoi adaugam ceapa si calim totul la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand, pana ceapa se inmoaie si stingem focul.
Adaugam orezul, păsatul si condimentam cu sare, vegeta si piper.
-frunze de la 2-3 verze
pentru umplutura:
-o cepa medie
-100 gr orez
-500 gr pasat
-sare, vegeta si piper dupa gust
- aproximativ 500 gr slanina
Alte ingrediente :
-apa fierbinte
-slanina afumata
Se desfac frunzele de pe varza. Se curata frunzele de nervurile mai tari dinspre cotor. Se gusta si daca varza este foarte sarata se pun frunzele in apa rece pana veti avea nevoie de ele. De asemenea vedeti daca varza are gust intens de cimbru si marar, daca e bine murata, iar frunzele sunt pliabile, ca sa fie usor de lucrat cu ele.
Se spala pasatul in multe ape astfel: se adauga apa cat sa treaca cu cativa cm de pasat; se amesteca cu lingura, moment in care veti vedea ca toate cojile albe de pe pasat se ridica la suprafata; se scurge incet apa din oala astfel incat cojile sa curga afara; se repeta operatiunea pana apa de pe pasat ramane curata si nicio coaja nu se mai ridica.
Prajim putin slanina taiata in bucati si apoi adaugam ceapa si calim totul la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand, pana ceapa se inmoaie si stingem focul.
Adaugam orezul, păsatul si condimentam cu sare, vegeta si piper.
Formam sarmalele in foile de varza.
In oala punem pe fund cozi de marar, peste punem sarmalele formate in straturi. Se pot adauga bucati de gusa afumata sau slanina afumata pe alocuri.
Adaugam apa fierbinte cat sa acopere sarmalele.
Se pun la foc mic la fiert, iar din cand in cand se misca oala.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu