Tocanita alba de porc

 Astazi vreau sa va prezint o mancare a copilariei mele, o reteta veche  si perfecta in orice perioada a anului.

Reteta este simpla si accesibila si servita iarna dupa ce este afumata carnea.





Ingrediente:

-6 cartofi
-500 g carne de porc
-cateva bucati de carnati
-2 cepe
-200 ml uei sau untura
-sare,piper,chili dupa gust
ingroseala:
     -2-3lg faina
      -5 lg lapte
        
Mod de preparare:
1.Tocam ceapa sau o taiem cu cutitul.

2.Taiem carnea in bucati potrivite si cartofi cubulete potrivite.

4.Incingem uleiul.

5.Adaugam ceapa si o calim impreuna cu carnea si carnati, amestecam bine.Se prajesc bine.

6.Condimentam dupa gust.Adaugam aproximativ 2 litri de apa calda.


7.Adaugam cartofi.Amestecam bine. Lasam la fiert pana sunt fierti carofi si carnea. 
Adaugam ingrosala facuta din faina si lapte si amestscam bine mai lasam la fiert cat sa dea 2-3 clocote.

8.Adăugăm pătrunjel. Se serveste cu paine sau mămăligă, muraturi sau salata.
Pofta buna!









Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI