Tort cu fulgi de ciocolata si butter cream

Am pregatit acest tort pentru ziua bunicului care este nascut in 3 mai si a fost foarte apreciat de toata familia cand l-am servitde 1mai. Este  o reteta simpla de blat cu ingrediente ce le avem la indemana. Crema este din unt, zahar pudra si lapte. 



Ingrediente blat:
-10 oua
-250 grame zahar
- un praf de sare
-2 plicuri de zahar vanilat(16grame- un plic are8 grame)
-2 plicuri de praf de copt(20 grame- un plic are 10 grame)
-350-400 grame faina
-100 grame ciocolata care am taiat-o sau fulgi de ciocolata
-5  linguri lapte/ apa
-5 linguri ulei 
Pentru insiropat : lapte 
Crema:
-250 grame unt gras
-100 grame zahar pudra cu aroma de vanilie
-70 ml lapte
-un praf de sare
Mod de preparare :
Blat:
Mixam ouale intregi impreuna cu sarea,zaharul si zaharul vanilat pana nu s-au mai simtit granulelele de zahar. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin cu mixerul. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam ciocolata si mai amestecam cu spatula. Se introduce in tava(28 cm) tapetata cu ulei si faina  sau hartie de copt. Se coace la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la rece si intre timp pregatim crema: mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra, sarea si laptele. Toata operatiunea dureaza 3-4 minute maxim 5 minute cu ajutorul mixerului sau robotului de bucatarie. Lasam crema putin la frigider.
Cand blatul este rece se taie in 2-3 parti. Se insiropeaza cu lapte si se umple cu crema. Decoram dupa imaginatie si ce avem la indemana. Se pastreaza la frigier pana in momentul serviri.
 Pentru crema mai multa adaugati 350-400 grame unt si 120 grame zahar si 120 ml lapte .








Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI