Tort sarlota cu fructe

Tort sarlota cu blat din piscoturi sau biscuiti este perfect atunci cand avem aniversari in familie.



 Ingrediente:

-aproximativ 400 grame piscoturi sau

300g biscuiți  si 100g unt 

-5 galbenusuri

-200g zahar

 -2 linguri faina 

-esență vanilie

- 500ml lapte 

-500 ml frișcă 

-15 gr gelatina

-120 ml apa rece


fructe mai uscate(banane, kiwi)

-1 compot de ananas

-portocale sau alte fructe dupa gust


Crema:

Intr-o cratiță se bat galbenusurile, se adaugă  zahărul după care se adaugă  faina și laptele, se pune pe foc și se amesteca pana se îngroașe. 

Se trage de pe foc, se lasă putin la răcit, cand e suportabila la deget se adaugă  esența de vanilie si gelatina hidratata în apa rece. Când e rece se adaugă 500ml frișcă lichida bătută. 

Optional se opreste o parte de crema si se amesteca cu 2 linguri de cacao. La asamblare se pune un polonic crema alba si cate un polonoc de crema cu cacao.

Tava rotunda se infoliaza.

In tava rotunda se pun un strat de crema,piscoturile  insiropate in compotul de la ananas la baza si pe margine(daca folosim biscuiti i ounem doar la baza). Peste se pune crema, fructele (kiwi, banane, portocale, etc). Se lasa peste noapte. A doua zi se scufunda in apa calda si apoi se pune pe un platou. Se decoreaza dupa imaginatie.

Se pasrteaza la frigider pana la servire.







Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI