Castraveti murati pentru iarna

 Castraveti murati sunt o muratura clasica si nelipsita. Sunt perfecti cu tocanite,fasole frecata sau scazuta,fripturi.

Ingrediente:

-castraveti

-sare

-apa

-otet

-boabe de piper si mustar

-foi de dafin

-hrean 

-marar si cimbru proaspat sau uscat

-optional ardei iute

Mod de preparare:

Se spala castraveti. Se oparesc in apa fierbinte cu o mana de sare. 

Se lasa in oala cu capac pana a doua zi.

A doua zi se spala si se adauga in borcan alaturi de ardei iute, cimbru,marar,hrean.

Se pune apa peste ei si se rastoarna apa intr-o oala si pentru fiecare kg al borcanului adaugam o lingura de sare si o lingura de otet,boabe de piper si de mustar,foi de dafin. Apa cu otet si condimente o punem pe foc si o lasam sa de-a un clocot apoi o punem in borcane.

Pune pe borcane cate o frunza de hrean si i lasam o zi . Urmatoarea zi punem capacele si depozitam in beci sau camara.




Pofta  buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI