Castraveti murati sunt o muratura clasica si nelipsita. Sunt perfecti cu tocanite,fasole frecata sau scazuta,fripturi.
Ingrediente:-castraveti
-sare
-apa
-otet
-boabe de piper si mustar
-foi de dafin
-hrean
-marar si cimbru proaspat sau uscat
-optional ardei iute
Mod de preparare:
Se spala castraveti. Se oparesc in apa fierbinte cu o mana de sare.
Se lasa in oala cu capac pana a doua zi.
A doua zi se spala si se adauga in borcan alaturi de ardei iute, cimbru,marar,hrean.
Se pune apa peste ei si se rastoarna apa intr-o oala si pentru fiecare kg al borcanului adaugam o lingura de sare si o lingura de otet,boabe de piper si de mustar,foi de dafin. Apa cu otet si condimente o punem pe foc si o lasam sa de-a un clocot apoi o punem in borcane.
Pune pe borcane cate o frunza de hrean si i lasam o zi . Urmatoarea zi punem capacele si depozitam in beci sau camara.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu