Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare acrota cu tarhon este perfecta in orice perioada a anului. Reteta este foarte simpla cu ingrediente accesibile.

Este perfecta pentru pranz.

Pe blog mai am si o reteta de familie si inca o reteta cu bulion.

Ingrediente:

 -1 ceapa mica

-1 morcov

-1 rădăcină de pastarnac

-1/4 țelină mare

-1 ardeu gras rosu

-tarhon din borcan sau proaspat dupa gust

-3-4 litri apa

-sare după gust

Perișoare:

-500 grame carne tocată(porc, pui, porc-vita) 

-2 linguri orez

-2 ouă medii

-sare și piper după gust

Mod de preparare:

Punem apa la fiert. Curatam legumele și le tocam cu cuțitul.

Cand apa începe sa fiarbă adăugăm legumele.

Pentru perișoare amestecam ingredientele foarte bine și facem biluțe de mărimea unei nuci sau mai mari. 

Cand legumele dau în clocot, dam focul la minim, adăugăm perișoarele și dam focul la mediu spre mare și lasam sa fiarba foarte bine. 

Cand perișoare sunt aproape fierte adăugăm tarhonul. Lasam sa fiarba bine. 

Servim cu smântâna și ardei iute entru cine dorește.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI