Cornulețe cu dulceață de prune

Cornulete cu dulceata de pruna sunt perfecte in zilele ploioase sau pentru weekend.

Aceasta este o reteta cu apa minerala si ulei fara drojdie. Este o reteta de post.

Ingrediente:

-o cana ulei

-2 cani apa minerala

-esenta de vanilie

-o lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie

-un praf de sare

-faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg)

-pentru umplutura: dulceața de prune

-pentru garnisit: zahar pudra

Amestecam zaharul cu sarea, esenta si apa pana s-a topit zaharul. 

Adaugam apoi uleiul si amestecam. La final adaugam bicarbonatup stins si faina pana obtinem un aluat.

Se intinde foi si se taie in dreptunghiuri, patrate sau tringhiuri si adaugam dulceata in fiecare forma. Rulam si punem fiecare cornulet  intr-o tava tapetata.

Cornuletele se coc în cuptor la 190-200 de grade, pentru 15-20 de minute.

Le pudram cu zahar pudra.








Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI