Dulceata de capsunini este perfecta pentru rulade, clatite sau pe paine cu unt si un ceai bun.
Ingrediente:
-4 kg capsuni
-2 kg zahar
-optional o lingurita de conservant
Curatam capsunile de codite si le spalam foarte bine. Punem intr-un vas cate un strat de capsuni si cate un strat de zahar pana terminam ingredientele.Le lasam de seara pana dimineata. Se pune la foc mic sa fiarba.
Daca aveti o placa de fonta, ar fi bine sa o folositi, sa puneti oala pe ea cand fierbe, asa sunteti siguri ca nu se lipeste dulceata. Sigur o sa faca spuma si aceasta trebuie stransa. Cand credeti ca este gata, stingem focul si adaugam o lingurita de conservant.
Testul ca este gata cand punem un pic de dulceata pe o farfurie si aceasta curge mai greu cand o inclinam. Punem in borcane spalate bine si uscate si etichetam dupa ce am strans capacele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu