Dulceata de capsuni

 

  • Dulceata de capsunini este perfecta pentru rulade, clatite sau pe paine cu unt si un ceai bun.
  • Ingrediente:

  • -4 kg capsuni
  • -2 kg zahar
  • -optional o lingurita de conservant
  • Curatam capsunile de codite si le spalam foarte bine. Punem intr-un vas cate un strat de capsuni si cate un strat de zahar pana terminam ingredientele.Le lasam de seara pana dimineata. Se pune la foc mic sa fiarba.
  •  Daca aveti o placa de fonta, ar fi bine sa o folositi, sa puneti oala pe ea cand fierbe, asa sunteti siguri ca nu se lipeste dulceata. Sigur o sa faca spuma si aceasta trebuie stransa. Cand credeti ca este gata, stingem focul si adaugam o lingurita de conservant.
  •  Testul ca este gata cand punem un pic de dulceata pe o farfurie si aceasta curge mai greu cand o inclinam. Punem in borcane spalate bine si uscate si etichetam dupa ce am strans capacele.







  • Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI