Dulceata de cirese sau visine

   Dulceata de cirese sau visine nu lipseste din camara. 



Reteta este de familie si foarte simplu de realizat. Cu putin ajutor la curatatul cireselor sau visinelor de samburi o sa obtinem dulceata mai repede.



Ingrediente:
-5 kg de cireșe sau visine
-2 kg de zahăr
-optional: 1/2 pliculet sare de lamaie
Mod de preparare:
1.Spală bine cireșele și înlătură sâmburii. Adaugă zahărul peste cireșe și lasă compoziția acoperită până a doua zi.
2.A doua zi, amestecă dulceața și pune siropul format in alta cratita, lasă să fiarbă la foc mic amestecand din când în când. Eu lam lăsat vreo 2 ore.
3.După 2 ore toarnă siopul peste cireșe și amestecă din când în când cu o lingură de lemn pentru a nu se prinde de fundul vasului.  Lasă dulceața să fiarbă până când observi că aceasta se leagă și nu se mai formeaza spumă. Adauga sarea de lamaie.
4. Adauga dulceata in borcanele sterilizate si lasale la temperatura camerei apoi etichetam si le punem in camara.








Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI