Musaca de vinete

 Musaca de vinete este perfecta in aceasta perioada. Reteta o am de la matusa Susana. Ingredienttele sunt simple si le avem la indemana prin frigider sau camara. Este perfecta pentru pranz sau cina.



Ingrediente:

-3 vinete

-500 grame carne tocata

-1 ceapa

-2-3 linguri ulei

-sare si piper dupa gust

-750 ml bulion

-1 ou

-100 grame smantana

-optional cascaval

Curatam vinetele de coaja  si le taiem  rondele.Le presaram cu sare si le lasam la scurs cateva ore.

Incingem uleiul intr-o cratita si calim ceapa impreuna cu carnea.Stingem cu bulion si condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana avem un sos.

Tapetam o tava cu putin ulei si asezam in straturi vinetele si sosul.Ultimul strat este sosul.

Batem un ou cu smantana si-l punem deasupra. Presaram cascaval si acoperim tava cu o folie de aluminiu. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade 30 de minute cu folie si alte 30 de minute fara folie.

Lasam putin la racit apoi servim.





Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI