Pilaf de orez

Pilaful de orez este o mâncare simplă si economică. Este perfect în zilele de post sau ca garnitură lângă fripturi.
Retetea este super simplă si ieftină.

 Ingrediente:
-1 ceapă
-1 morcov
-1 cana de orez
-2 cani de apă
-sare,piper și pătrunjel după gust
Mod de preparare:
Taiem mărunt ceapa și o punem la călit în ulei, într-o cratitmță.Între timp, taie morcovul cubulete sau îl radem iar când ceapa devine translucidă, îl adăugăm și pe el.
Mai lasă trei minute amestecul pe foc, apoi adaugă orezul.Amestecăm bine totul timp de apoi turnăm apa.
Se lasă totul să fiarbă până orezul se înmoaie, amestecând din când în când.Se asezonează cu sare, piper și pătrunjel după gust.
Servim cu salate, muraturi, simplu sau ca garnitură.



Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI