Prajitura Arlechin

 Prajitura Arlechin este o prajitura traditionala,simpla cu foi si umplutura din dulceata de  caise. Pe vremuri se decora cu serbet acum o decoram cu o glazura din galbenusuri.


Se poate prepara cu cateva zile inainte pentru a se inmuia foile.

Ingrediente:

Foi:
-500g faina alba cernuta
-200g unt moale, la temperatura camerei
-un praf de sare
-2 oua 
-150g zahar pudra
-1 plic de zahar vanilat
-2-4 linguri de smantana 
  -coaja rasa de la o de lamaie
-1/2 plic praf de copt
Umplutura:
-dulceata de caise
Glazura:
- 2 galbenusuri proaspete
-6 linguri zahar pudra
-1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare:

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa acest interval de timp intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. 

Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem. 

Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra.

Se lasă la rece pana se usuca.











Pofta buna!






Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI