Prajitura Boema este o reteta ce am mancato intr-o vacanta de iarna la o verisoara. Reteta este foarte simpla si usor de preparat. Ingredientele sunt simple si accesibile. Va recomand o dulceata mai acrisoara lentru blat cum este cea de visine.
Ingrediente și mod de preparare :
- 1 ou
-1 cana zahar
-4 lg dulceață vișine
- 2 lg cacao
-1/2 cana ulei (se folosește pentru a masura o cana de 250ml)
-1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet
-2 căni faina
Se amesteca ingredientele care se subțiază cu 1 cana de lapte.
Compozitia se pune in tava(20*30cm diametru) și se coace 30-40 min la foc potrivit .
Compozitia se pune in tava(20*30cm diametru) și se coace 30-40 min la foc potrivit .
Dupa ce s-a copt se intoarce si se adauga siropul.
Sirop:Separat se caramelizează 1/2 cana zahar care se stinge cu o cana de apa, opțional se poate si pune esența de rom.
Se lasa la rece , cand este rece se taie patratele.
Se glazurează cu 200g ciocolata topita care se amesteca cu 2-3 lg de lapte sau ulei. Se introduce la frigider.
Se mai poate pune si o crema peste glazura.
Se decorează cu 500 ml frisca batuta si se pastreaza la frigider.
Bon Appétit!
Comentarii
Trimiteți un comentariu