Astazi am pentru voi o prajitura cu capsune simpla,rapida si spornica. Ingredientele sunt simple si accesibile.
Ingrediente:
-12 oua
-12 linguri de zahar
-esenta de vanilie
-10 linguri de ulei
-un praf de sare
-un praf de copt
-12-14 linguri de faina
-o cana de capsune +1 lingura de zahar
Pentru servit: iaurt grecesc amestecar optional cu miere
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza.
Albusurile se bat spuma tare cu sarea,zaharul si vanilia pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Amestecam albusurile cu galbenusurile si adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula.
Capsunile le pasam cu o furculita cu zaharul(pastram cateva pentru decor). Adaugam capsunile in blat.
Adaugam in tava(30*20) tapetata cu hartie de copt sau ulei si faina. Decoram cu capsunile taiate.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 de minute. Testam cu scobitoarea.
Cand e rece servim cu iaurt grecesc.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu