Tarta cu cirese

Tarta cu cirese este o reteta de sezon, simpla si usor de realizat. Folosim ingrediente simple si accesibile.





 Aluat:

-1/2 pachet de unt 

-2 gălbenușuri 

-un praf de sare

-4 linguri de zahăr 

-1/2 plic praf de copt stins cu  o lingura de zeama de lămâie

-făină cat cuprinde(300-350grame)

Un bol de cirese se curata de codote si samburi.

Se pun 2 linguri de zahar si se lasa cateva ore.

Între timp facem aluatul:

Se amestecă toate ingredientele până obtinem un aluat potrivit. Se pune la frigider pentru minim 30 minute.

Se scoate din frigider si se întind 2 foi. Se pune in tava o foaie apoi un start de gris apoi ciresele scurse si din restul de aluat se fac fasi si se pune ca un grilaj.

Se coace la 170 grade aproximativ 45 de minute sau pana este rosie.

Se scoate din tava si se lasa la temperatura camerei.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI