Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

 Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon este o ciorba perfecta in orice perioada. Se poate pune si smantana la preparare dar se poate omite.

Reteta este foarte simpla si usoara.

Ingrediente:

-1 kg cartofi

-500 grame ciolan sau costite afumate

-2 linguri ulei

-1 ceapa

-1 morcov

-1 ardeu rosu 

-1 radacina patrunjel sau pastarnac

-1/2 telina medie sau 1/4 din telina mare

-tarhon din borcan sau proaspat

-otet

-sare si piper dupa gust

Punem intr-o oala carnea la fiert si o spumam. Cand nu se mai formaeaza spuma o scoatem din oala.

Curatam legumele. Le tocam dupa preferinta.

Calim ceapa si ardeiul intr-o oala de 4  litri,adaugam apa calda si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam radacinoasele si fierbem cam 20-30 de minute. Adaugam canea fara os si cartofo si lasam sa foarba.

Cand e fiarta canea si legumele oprim focul si adaugam sare,piper, tarhonul si o lingurota de otet.

Daca vrem sa adaugam si smantana amestecam 200 grame smantana cu putina ciorba pana ajunge smantana la o temperatura cu restul ciorbei.

Servim cu ceapa sau ardei iute .







Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI