Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon este o ciorba perfecta in orice perioada. Se poate pune si smantana la preparare dar se poate omite.
Reteta este foarte simpla si usoara.
Ingrediente:
-1 kg cartofi
-500 grame ciolan sau costite afumate
-2 linguri ulei
-1 ceapa
-1 morcov
-1 ardeu rosu
-1 radacina patrunjel sau pastarnac
-1/2 telina medie sau 1/4 din telina mare
-tarhon din borcan sau proaspat
-otet
-sare si piper dupa gust
Punem intr-o oala carnea la fiert si o spumam. Cand nu se mai formaeaza spuma o scoatem din oala.
Curatam legumele. Le tocam dupa preferinta.
Calim ceapa si ardeiul intr-o oala de 4 litri,adaugam apa calda si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam radacinoasele si fierbem cam 20-30 de minute. Adaugam canea fara os si cartofo si lasam sa foarba.
Cand e fiarta canea si legumele oprim focul si adaugam sare,piper, tarhonul si o lingurota de otet.
Daca vrem sa adaugam si smantana amestecam 200 grame smantana cu putina ciorba pana ajunge smantana la o temperatura cu restul ciorbei.
Servim cu ceapa sau ardei iute .
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu