Ciorba de dovlecei

 Ciorba de dovlecei este o ciorba de vara,usoara,rapida si foarte buna.



Ingredientele sunt simple si accesibile.

Ingrediente:

-1 dovlcel mare sau 3 mai mici

-1 ceapa mare

-2 morcovi

-1/2 ardeu rosu sau verde

-1 bucatica de telina mica

-1 lg smantana

-3 lg iaurt

-2 căței de usturoi

-marar dupa gust

-2 lg ulei

-sare după gust

Punem 2-3 l apa la fiert.

Ceapa, ardeiul si țelina le tăiem cu cutitul. Morcovi i radem pe răzătoare.

Încingem uleiul și călim legumele la foc potrivit. Adăugăm putina apa si fierbem 15 minute cu capac. Mai amestecăm putin.Potrivim de sare.

Dovlecelul îl curățăm de coaja si seminte si il tăiem cubulețe potrivite.

Îl adăugăm peste restul legumelor si apa fierbinte si fierbem panaasunt gatite toate legumele. Eu am fiert 20 de minute.

Oprim focul.

Intr-un bol amestecăm usturoiul zdrobit cu putina sare, iaurtul, smantana, marar si adăugăm cateva polonice de ciorba, amestecand energic pana ajunge la temperatura ciorbei.

Turnam amestecul din bol peste restul de ciorba. 

Este foarte buna calda sau rece.






Poftă bună!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI