Ciorba de pui cu tarhon

 O ciorba perfecta pentru mesele de weekend sau in timpul saptamani. Reteta este asemanatoare cu ciorba de pui a la grec.



Ingrediente :

-un de piept de pui

-2 bucăți de pulpe fără piele

-2 morcovi 

-o rădăcinia de pătrunjel

-un ardei kapia

-o ceapă mică

-o țelină mică

-200 grame smântână

-apă fierbinte în funcție de câtă ciorbă dorim să facem

-sare si piper după gust

-2 gălbenușuri 

-ardei iute pt servit(mie imi place)

-tarhon din borcan sau proaspat

Mod de preparare :

Curățăm legumele, le spălăm. Apoi le tocăm sau le trecem prin robotul de bucătărie. 

 Adăugăm apa fierbinte și carnea de pui si le punem la fiert. Când a fiert carnea o scoatem din oala o lăsăm putin la racit, o  tăiem cubulete si o  adaugam in oala impreuna cu  legumele. Lasam sa fiarba si legumele. Cand sunt fierte pregatim smantana.

Peste smântână punem galbenusurile si amestecam apoi adaugam ciorbă și continuam sa amestecăm energic. Trebuie să aducem smântână la aceeași temperatură cu ciorba din oală. 

Se pune smântână in oala si mai amestecăm puțin. Adăugăm  tarhon din borcan sau proaspat si o lingurota de otet, sare si piper după gust. 

Servim cu ardei iute.







Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI