Cornulețe cu rahat

 Cornulețele cu rahat sunt un desert ce ne-a marcat copilaria. Sunt foarte usor de preparat iar reteta de aluat o am de la o vecina.

Daca framantam aluatul din timp il congelam.

Ingredientele sunt simple. Va recomand sa folositi smantanasi lapte mai grase.

Daca nu aveti untura folositi in pachet de unt gras.

Cornuletele reziata si o saptamana dace le tinem la racoare si infoliate.



Ingrediente:

-1 cana de untura(250 ml are cana mea)

-1 ou

-2 linguri de smântână

-100 grame zahar

-1 cană de lapte călduț 

-2 plicuri de zahar vanilat

-un praf de sare

-făină cat cuprinde (între 500 grame și 1 kg)

-1/2 cubulețe de drojdie proaspătă(cubuletul de 25 grame îl împărțim în 2)

-pentru fiecare cornuleț punem o bucatica de rahat

Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu laptele, zahărul și  vanilia. Lasam cam 10 minute la activat.

Peste drojdie adăugăm oul întreg, untura, smantana și amestecăm cu lingura.Adăugăm faina și frământăm pana obținem un aluat de consistenta plastelinei.

Îl lasam la dospit cam o ora la loc călduț.

Se împarte în câteva biluțe. Întindem pe rand câte o biluta și o tăiem în tringhiri sau patrate.Peste fiecare triunghi sau pătrat adăugam câte o bucatica de rahat.

Rulam și punem în tavă tapeta.Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Coacem cornulețe în cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 15 minute sau pana devin auri. Le lasam sa se răcească puțin și le pudra cu zahar pudra. 




Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI