Dulceata si sirop de zmeura

 Dulceata si sirop de zmeura va aduc astazi. Este o reteta simpla si usoara. 

Ingrediente:
-3 kg zmeura
-1 kg zahar
-zeama de la 2-3 lamai sau 3 plicuri de 8g  sare de lamaie
Curatam zmeura si o spalam bine.  Lasam sa se scurga bine de apa. Zmeura stoarsa de apa, o punem intr`o oala cu zeama sau sarea de lamaie, amestecam in ea pana ce da in clocot.Luam oala deoparte de foc.
Punem o sita pe o oala si dam zmeura prin sita si curatam dosul sitei din cand in cand ptr a lua pulpa dupa sita. Au mai scapat cativa samburi in oala.Punem oala pe foc si lasam sa clocoteasca in clocote mici pana ce scade si se ingroasa. Amestecam in oala dureaza cam 15 minute.Cand este gata scazuta fierbe asa cu bulbuci mari adaugam zaharul si stam langa oala ptr ca se va umfla in sus. Fierbem impreuna cu zaharul pana ce se leaga nu dureaza mult. Nu luam spuma! O sa dispara singura dupa ce  fierbe cu zaharul.
Cand este gata, oprim focul si daca dorim sa punem aspirina sau conseervant, acum este momentul.

Sirop

Samburii si pulpa ramasa in sita, se pun cu 1,5 l apa la fiert cam 20 min. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Se trece zeama prin sita presand bine cu dosul polonicului samburii in sita, apoi toata zeama se pune in oala in care am fiert gemul de zmeura, se sterg peretii oalei cu zeama, apoi se strecoara inapoi in oala curata in care am fiert zeama cu samburii, se pune 1kg zahar si  1 plic sare de lamaie si se fierbe pana ce se leaga siropul. Nu se fierbe foarte mult siropul ( Se toarna fierbinte in sticle sterilizate. Spuma dispare! S-a format cum am turnat siropul in sticla.







Pofta  buna

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI