Langos cu branza si smantana

Vazusem la Teo de la Teo's kitchen pe instagram o postare cu mnunatile ei de Langos cu smantana si telemea. Mi s-a facut o pofta mare de ele. Asa ca azi am facut si eu reteta lui Teo.⠀


Ingrediente 10 bucăți:⠀

• 500g făină 000⠀

• 1 pliculeț drojdie uscată (10g)⠀

• 250ml lapte⠀

• 2 linguri zahăr⠀

• 1 gălbenuș  ⠀

• 1/2 linguriță sare⠀

• 100g smântână⠀

• 3 linguri ulei⠀

Pentru coacere si servire:⠀

• ulei pentru prajit⠀

• smântână⠀

• telemea sărată⠀

În laptele călduț (nu fierbinte), punem drojdia și zahărul, amestecam bine și lăsăm să dospească 10 min.⠀

Într-un bol punem făina, gălbenușurile, sarea și uleiul, smântână apoi turnăm maiaua de mai sus și frământăm un aluat elastic. Lăsăm aluatul să dospeasca cca 1 ora (sau până își dublează volumul).⠀

Încingem uleiul, rupem bucățele de aluat de mărimea unei mingi de ping pong, le întindem subțiri și le coacem în uleiul incins. Cât sunt calde, le ungem cu smântână și punem deasupra brânză telemea dată pe răzătoarea mare. Le puteți servi așa, sau le puteți îndoi la mijloc. 







Pofta buna!

Reteta este de la Teo's kitchen si o gasiti pe blogul ei,pe facebook sau instagram.

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI