Prajitura Pavlova

 Pentru astazi va propun reteta celebrei Prajituri Pavlova. Pentru o reusita a retetei respectati timpul de coacere si toata reteta.

Este un desert din albusuri,la capitolul crema puteti alege orice crema sau cel mai simplu este sa batem frisca.



Pentru prajitura Pavlova avem nevoie de:

– 4 albusuri

– 200 gr de zahar

– 2 linguri amidon

– o lingurita otet

– o esenta de vanilie sau un zahar vanilat

– un praf de sare

 Mai intai dam drumul la cuptor, cu flacara micala cuptorul pe gaz sau la cuptorul electric la 130 grade.

Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare. Punem apoi zaharul, cate o lingura cu varf si mixam foarte bine. Apoi iar punem o lingura cu varf, iar mixam bine, si tot asa pana se termina zaharul (trebuie sa ai un mixer bun pentru ca se incinge). Nu punem alt zahar pana cand nu s-a topit cel pus inainte. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam iar. Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua nu curge.

Punem intr-o tava (e buna si cea clasica de aragaz) hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura. La cuptorul electric coacem  Pavlova 15 minute la 130 grade si 2 ore jumate-3 ore la 90 grade sau la cuptorul pe gaz o ora, in cuptorul cu flacara data pe treapta cea mai mica. NU UITATI SA FIE MICA FLACARA. Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane alb! Nu trebuie sa se maroneasca. O scoateti din cuptor si o lasati la racit.






Penrru decor avem nevoie de:

– 300-400ml de frisca lichida

-50 grame zahar daca nu e dulce frisca

– 1 plic intaritor pentru frisca  

– esenta de vanilie

-sau crema preferata

– 450 gr de fructe de padure

Batem frisca impreuna cu esenta de vanilie-,zaharul si intaritorul,apoi  o punem peste bezeaua racita, apoi punem fructele. Daca folositi fructe de padure congelate,  aveti grija sa le scurgeti foarte bine inainte de a le pune pe frisca.







Pofta buna!

Sursa de inspiratie a retetei este Teo's kitchen.

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI