Galuste cu prune

Galuste cu prune asu gomboti cu prune va propun astazi.



Reteta este foarte simpla.



Ingrediente:

-1,2 kg cartofi

– 1 kg prune
– 300 gr faina 

-4 linguri pesmet

– 4 oua sau 2 galbenusuri
– 8 lg ulei

Pentru decor:

-100 ml ulei
– 300 gr pesmet
– 150 gr zahar + zahar pentru pudrat prunele
– sare
– scortisoara

1.Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, se amesteca cu zahar apoi se lasă la scurs.

2. Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia pentru găluște cu prune s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen, apoi se împarte în bucăţi. Se pune pe foc un vas cu 2 l de apă, în care se adaugă sare.

3. Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se  pun pe rând în apa clocotită, toate găluştele cu prune. Se lasă să fiarbă la foc mic, 10 – 15 minute sau se ridica deasupra.

4. Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul și zaharul în ulei. Găluştele cu prune fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi  se pot servi.









Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI