Negresa cu visine de post

 

Negresa cu visine de post este o reteta simpla si usoara. Acest blat se poate faci si sub forma de tort.



Ingrediente:

    • 1½ cani (190 g) făină
    • 1/4 cană (30 g) cacao
    • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
    • 1/4 lingurita sare
    • 1 cană (200 g) zahăr
    • 1/3 cană (80 ml) ulei 
    • 1 cană (240 ml) apă
    • 1 lingurita extract de vanilie
    • 1 lingura de otet sau suc de lamaie
    • Un borcan de visine
  1. Faceți tortul : preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.Ungeți o tavă dreptunghiulara și lăsați-o deoparte.
  2. Într-un castron mare, amestecați făina, cacao, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul.
  3. Adăugați apă, ulei, oțet și extract de vanilie. Se amestecă până se combină.
  4. Turnați aluatul în tava pregătită și adaugati visinele scurse si trecute printr-o lingură de făina.
  5.  Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă să se răcească 10 minute, se eliberează din tava, apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei.






Sursa de inspiratie aici.

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI