Albinita

 Albinita este o prajitura nelipsita. Reteta o am de la vecina de unde avem multe retete si am adus cateva si pe blog din ele.

Reteta seamana cu cea de la mama din caiet.



foi:

-1  ou

-3 linguri miere

-3 linguri lapte

-150 grame zahar

-50 grame margarina sau unt

-o lingurita de bicarbonat

- aproximativ 400 grame faina

crema:

-3 pahare de lapte

-250 grame gris

-150 grame unt

-8 linguri zahar

 - un borcan de dulceata de prune sau caise 

Preparare :

Foi:Se amesteca pe aburi toate ingredientelu fara faina pana se ingroasa. La final se ia de pe aburi si se adauga faina pana obtinem un aluat. La nevoie se mai adauga faina. Se fac 4 foi si se coc pe dosul tavi.









Crema :Se face un gris mai tare din lapte, zahar si gris. Cand e rece se adauga untul spumat.

Foile reci se umplu astfel :

Foie- crema-foiae-dulceata-foie-crema-foaie.

Se poate pudra cu zahar sau sa se puna glazura. Se lasa cam 4 ore sau o zi sa se inmoie foile. 







Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI