Ciurigi

Ciurigile sunt un desert al copilariei. In unele zone se numesc scorusi,minciunele sau Izmene intoarse.



 Aluat :

-500 grame făină 
-o linguriță drojdie uscata sau 25 grame drojdie proaspătă 
-o cană de lapte călduț (250 ml) 
-100 ml ulei
-un praf de sare
-un pliculeț de zahar vanilanant
-5 linguri de  zahar
-esenta de lamaie
-2 galbenusuri
-ulei pentru prăjit
-făină pentru intins aluatul 
Servit:
-zahăr pudră 

Mod de preparare :
Amestecam 125 ml lapte cu drojdia si o linguriță de zahăr. Lasam la activat. 
Amestecam faina cu amebele tipuri de zahar, facem o gropită în mijloc și adaugam lapte, drojdia activată, galbenusurile si jumătate din ulei. Frământam bine. 
Adaugam sarea si restul de ulei si frământam pana obtinem un aluat omogen si nu se mai lipeste de maini. 


Se lasa la dospit pana isi dublează volumul acoperit cu un prosop,la loc călduț. 
Aluatul dospit. 


Se rupe o bucată de aluat și se întinde  foaie pe blatul înfăinat. 
Apoi se decupeaza se taie in ronburi iar in mijloc se face o increstatura se rasucesc.
Procedăm la fel cu tot aluatul pana îl terminam de întins. 







Se prajesc în ulei încins pe toate părțile. 








Poftă bună! 
 






Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI