Gogonelele murate nu lipsesc la mine in familie.
Se pastreaza foarte bine la loc racoros si tin si 3 ani.Sunt perfecte in zilele de post sau de dulce in loc la salata.
Astazi va mai aduc o conserva nelipsita la mine in familie .
Ingrediente:
-gogonele
-câteva bucăți de hrean
-cimbru, mărar și busuioc uscat
-1 frunza de țelină
-1 ardeu iute
-o frunza de visin
-optional 1 morcov taiat rondele
La 1 kg al borcanului:
-1 lingura de otet
-1 lingură de sare pentru muraturi
-1 linguriță boabe piper
-1 linguriță boabe de muștar
-optional o lingurita de zahar
Mod de preparare:
Spălăm borcanul sau butoiul de plastic și-l lăsăm la uscat.
Alegem gogonele și le spălăm. Le lasam la uscat. Curata de coaja hreanul.
Adăugăm pe fundul borcanului:cimbru, mărar. Așezăm gogonele. Adăugăm restul ingredientelor și umplem cu apa rece. Închidem borcanul și-l depozitam în beci, cămară sau la un loc răcoros.
Comentarii
Trimiteți un comentariu