Gogonele murate

 Gogonelele murate nu lipsesc la mine in familie. 

Se pastreaza foarte bine la loc racoros si tin si 3 ani.
Sunt perfecte in zilele de post sau de dulce in loc la salata.


Astazi va mai aduc o conserva nelipsita la mine in familie .



Ingrediente:

-gogonele
-câteva bucăți de hrean
-cimbru, mărar și busuioc uscat
-1 frunza de țelină 
-1 ardeu iute
-o frunza de visin
-optional 1 morcov taiat rondele
La 1 kg al borcanului:
-1 lingura de otet
-1 lingură de sare pentru muraturi
-1 linguriță boabe piper
-1 linguriță boabe de muștar
-optional o lingurita de zahar
Mod de preparare:
Spălăm borcanul sau butoiul de plastic și-l lăsăm la uscat.
Alegem gogonele și le spălăm. Le lasam la uscat. Curata de coaja hreanul. 
Adăugăm pe fundul borcanului:cimbru, mărar. Așezăm gogonele. Adăugăm restul ingredientelor și umplem cu apa rece. Închidem borcanul și-l depozitam în beci, cămară sau la un loc răcoros.









Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI