Brânzoaice

 Brânzoaicele sunt un desert al copilariei. Reteta de astazi este foarte simpla si putin adaptata fata de cea a mamei.



Aluat :

-1 kg faina

-1 lingurita drojdie uscata sau 25 grame drojdie proaspata
-650 ml lapte caldut 
-100 grame zahăr
-2 plicuri de zahar vanilat
-un praf sare
-2 gălbenușuri
-100 ml ulei
Umplutura :
-branza dulce intre 600 grame -1 kg
-8 linguri de zahar
-1 ou
-2 plicuri de zahar vanilat.
-optional stafide hidratate in esenta de rom

Se frământă un aluat moale ca cel de cozonac adica: activam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de  faina si   100 ml lapte caldut. In faina facem o gropita si adaugam drojdia activata si restul ingredientelor, sarea se pune la final.
Se lasă la dospit pana își dublează volumul aproximativ 1 h sau 2.
Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.
Întindem pătrate din aluatul dospit, punem în mijloc umplutura și aducem capetele.
Se  pun în tavă și se coc la foc potrivit.







Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI