Pandișpan cu dulceață

Pandispan cu dulceata sau Rulada Pandispan cu dulceata este o reteta simpla perfecta atunci cadn ne dorim ceva dulce.

Reteta este de pe blogul lui Teo's kitchen.

Ingrediente:



- 5 oua

-120 g zahar tos

-120 g faina alba de grau

-2 plicuri zahar vanilat

-1 praf sare 

-30 g zahar pudra

Separam cu grija albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu 80g zahar tos, pana avem o crema groasa, ca o alifie, in care zaharul nu se mai simte aproape deloc. Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi, cand avem o spuma moale, incepem sa adaugam zaharul tos (cele 40g ramase), cate o lingura o data, pana avem o spuma foarte tare. O data cu zaharul tos adaugam si zaharul vanilat. Punem albusurile peste galbenusurie, putin cate putin, amestecam cu spatula cu miscari de impaturire, de sus in jos, astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie. La final adaugam si faina, tot asa, treptat, amestecan cu spatula. Trebuie sa avem la final o compozitie omogena si foarte aerate, ca o spuma.

Intindem compozitia in tava de la aragaz pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt. Nivelam bine folosind o paleta sau o spatula. Coacem rulada 7-10 minute la 180 grade sau pana trece testul scobitorii. Rasturnam pandispanul pe o hartie de copt pudram bine cu zahar pudra si rulam cat de strans putem, apoi il lasam sa se raceasca de tot.

Cand pandispanul e rece, deschidem hartie de copt si umplem rulada cu o  dulceata(capsuni am folosit eu) , pe care o intindem intr-un strat uniform apoi rulam la loc, la fel de strans. Dam rulada de pandispan cu dulceata la rece 1-2 ore inainte de feliere. Pofta buna!



Eu am facut-o prima data in21 mai  2017.

Sursa de inspiratie Teo's kitchen.

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI