Prajitura Krem a la krem

 Astazi se implinesc 2 ani de la infintarea blogului asa ca va aduc reteta de la prajitura krem a la krem. Este o prajitura foarte buna simpla si usor de facut. Vreau sa va multumesc ca ma urmariti si imi trimiteti poze cu preparatele voastre. Fiecare comentariu, poza imi face ziua mai buna. 

La multi ani, Ready?Cucinare! La multi ani intregi comunitati!




  • Blat:
  • -9 oua
  • - 9 linguride zahar
  • -1 plic jumate Creme Ole de ciocolata Dr.Oetker
  • Crema:
  • -300 ml frisca lichida
  • -100 ml lapte rece
  • -1 plic jumate Creme Ole de vanilie Dr.Oetker
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata
  • -50 ml frisca lichida
  • -50 g unt
  • Blat:

    Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

    Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade cam 25-30 minute.Blatul rece se taie in 2.

    Crema:

    Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata  intre blaturile reci si se baga la frigider.

    Glazura:

    Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pana se intareste glazura.










  • POFTA BUNA!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI