Prajitura Tăvălită

 PrajituraTavalita este o prajitura a copilariei ce o facea si inca o face bunica Maria la orice sarbatoare. Reteta este foarte simpla.



Blat:

-3 oua

-1 cana de lapte caldut

-1 cana de zahar

-1 cana de ulei(goala de 3 degete)

-faina cat cuprinde

-un praf de sare

-1 plic zahar vanilat

-1 lingurita amoniac stinsa in lapte

Glazura:

-1/2 margarina

-100 grame zahar

-100 ml apa

-3 linguri cacao

Pentru tavalit:

-cocos sau nuca

Mod de preparare:

Pentru blat amestecam toate ingredientele,faina o punem ultima data iar amoniacul il stingem in lapte.

Tapetam o tava de 30*20 cu hartie de copt si punem blatul. Coacem la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea. Nu va speriati de miros (amoniacul miroase).

Lasam la racit si taiem patratele. Scufundam pătrățelele in glazura si le tavalim in cocos sau nuca.

Pentru glazura amestecam toate ingredientele intr-o craticioara si lasam craticioara pe foc pana s-a topit zaharul si margarina.




Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI