Telemea de casa

Telemeaua de casa este foarte buna si apreciata la mine in familie. Reteta ei este foarte simpla.



Folosim doua ingrediente pentru cas.

-10 l lapte nepasteurizat de vaca
-2 ml cheag lichid
Pentru saramura:
- apa rece si sare pentru muraturi dupa gust

Turnați laptele într-o cratiță. Încălziți-l pe foc mic, amestecând continuu. Trebuie să aveți grijă de temperatura lui. Verificați-o în permanență cu degetul și, cum numai veți simți că laptele este prea fierbinte pentru a pune calm degetul în el, luați-l de pe foc (aveți grijă să nu-l încălziți prea tare).Adăugați treptat cheagul în laptele fierbinte.Veți observa cum brânza se va forma treptat, separându-se de zer.Adunați treptat toată brânza într-o singură bilă. Stoarceți-o, ca să îndepărtați zerul excesiv din ea. 
Se lasa la scurs intr-un tifon.
Cand nu mai curge zer. Casul format se pune intr-o galetuta curata se toarna peste apa rece cu sare dupa gust . Se pune o farfurie si un borcan peste si se lasa cateva zile. Apoi se poate consuma.






Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI