Bilutele Raffaello sunt un desert clasic, reteta este cunoscuta de toata lumea. Prima data ke-am facut acum cativa ani dupa reteta mătuși Susana apoi după reteta doamnei bucătar de la cantina liceului.
Ambele retete seamana foarte bine dar difera cantitate de zahar si lapte praf.
Este o buna activitate de facut cu cei mici iar reteta este perfecta pentru sarbatorile de iarna.
Ingrediente:
- 200g unt sau margarina
-200g zahar pudra
-200 g lapte praf
- 2 plicuri de zahar vanilat sau esența de vanilie
- esența de lămâie
- 200g nuca de cocos
-alune,nuci, stafide, migdale
Se freacă untul cu zaharul pudra se adaugă laptele praf , zaharul vanilat , esența de lămâie și 100g nuca de cocos .
Se frământă bine apoi se fac biluțe iar în mijlocul lor se pun alune, nuca,stafide sau visina.
Se dau prin restul de nuca de cocos .
Se țin în frigider până a doua zi.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu