Minciunele

 Astazi va aduc varianta rapida la minciunele sau scoruse sau ciurigi sau izmene intoarse. 

Reteta i apartine bunicii Maria.


Ingrediente:

Aluat:

-2 ouă

-o cană de lapte calduț

-o cană de zahăr

-2 plicuri de zahăr vanilat sau extract de vanilie sau esența de vanilie după gust 

-un praf de sare

-făină cât cuprinde( aproximativ 400-600 g)

-o lingurița de bicarbonat

Amestecăm bine ouăle cu sarea, vanilia și zahărul cu un tel până s-a topit tot zahărul.Adăugăm bicarbonatul stins în lapte și amestecăm .

La final adăugăm făină până obținem un aluat ce se poate întinde.Se întinde o foaie pe masă și se tau romburi, iar fiecare  colt se rasuceste la mijloc.

Se prajesc in ulei. 

Se pudreaza cu zahar! 




Pofta buna!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI